Select Page
Petek, 21.11.2014

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada Republike Slovenije in ga obeležujemo tretji petek v novembru.

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka.

Finančna sredstva za ta projekt bo zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

S projektom spodbujamo prehranjevanje s hrano iz bližine oziroma iz lokalnega okolja.

SPREMLJEVALNE AKTIVNOSTI :

–        Razredne ure

–        Izdelava plakatov, risb na temo projekta

–        Obisk in pogovor s čebelarjem

–        Obisk šolske kuhinje in pogovor s kuharjem

–        Ogled sadovnjaka

–        Aktivnosti na šolskem vrtu

–        Različne športne aktivnosti

–        Povezanost vsebin s Shemo šolskega sadja, Programom Unesco šole, s konceptom Zdrave šole

 

Skupaj bomo zajtrkovali učenci in delavci šole. Ob 7.55 uri učenci od 1. do 5. razreda in ob 8. 40 učenci od 6. do 9. razreda.

Malica bo ta dan za vse učence ob 10.30 in bo potekala v učilnicah.

Potek ur pouka oz. odmori bodo nekoliko spremenjeni:

1. ura: 7.55-8.40

2. ura: 8.55-9.40

3. ura: 9.45-10.30

4. ura: 10.45-11.30

Več informacij bodo učencem posredovali razredniki in razredničarke.

Dostopnost