Hanina

Zara Goričan, deklica, ki je vključena v skupino Mehurčki (enota Leskovec), je na natečaju osvojila 1. mesto.

Vsem otrokom bi poslala balone sreče. Da bi bili srečni. (Zara Goričan, Mehurčki)

Zara.PNG

 Na enoti Leskovec smo sodelovali v natečaju HANINA IN MOJA BOŽIČNA ŽELJA ki ga že drugič organizira Vista, zavod za razvoj vrednot Murska Sobota.

Namen natečaja je spodbujanje nematerialnih vrednot in občutka sočutja v predprazničnem in prazničnem času.

Izhodišče natečaja sta zgodbi HANINA BOŽIČNA ŽELJA in SNEŽINKA ZINKA, avtorice Aleksandre Pinterič in ilustratorke Klaudije Sakovič.

Zgodba o Hani je zgodba o pogumu, sočutju in empatiji do drugačnih. Vsekakor Božiček res je zmore izpolniti takih želja, a bi jih rad. In čisto včasih se v življenju zgodijo posebne čarovnije ali pa se sanje uresničijo samo v sanjah. Pomembno je, da ostajamo hvaležni, polni vere in poguma. Snežinka Zinka pa je zgodba o samovšečni in vase zagledani snežinki, ki ima tudi svojo željo. Zinka sicer prehodi zanimivo pot, da se ji želja izpolni, a ne tako, kot je pričakovala a je kljub temu izjemno hvaležna.

Ko naše želje postanejo cilji in pri tem naredimo veliko dobrega ter premagamo strah in reagiramo pogum. Na poti se vedno naučimo reči ali kaj spoznamo, kar nas spremeni, tako nam življenje prinese tudi pot, da naša želja, cilj postane resničnost. Čeprav ne na način, kot smo sami pričakovali. Pomembne so izkušnje, spoznanja, ki jih čas oplemeniti v modrost. To nam pokaže Hana.

Letos se je v projekt vključilo več kot 3000 otrok iz ustanov po celi Sloveniji.

V času od 20.11. do 12.12. je potekalo izvajanje natečaja, ko so otroci iskali želje, ki se jih ne da kupiti. Nato je sledil izbor iskric želja – želja, ki najbolj ganejo.  Izmed več kot devetsto prispelih je posebna komisija izbrala dvesto najizvirnejših, ki pa so bile predstavljene tudi v  spletni galeriji na spletni strani ringaraja.net, kjer je potekalo tudi glasovanje za deset najbolj posrečenih želja. V oddelku Mehurčki se je uspelo uvrstiti med dvesto želja Nejcu Pušniku in Zari Goričan. V oddelku Ringa raja pa Douglasu Walkerju.

Z glasovanjem si je  Zara priborila celo prvo mesto, na kar smo še posebej ponosni.

 

Želim si, da bi jaz in moja Nina zaplesala v taki veliki sneženi krogli. (Nejc Pušnik, Mehurčki)

Nejc

 

 

Z gasilskim tovornjakom bi jo peljal na košček torte. (Douglas Walker, Ringa raja)

Douglas

Dostopnost