Select Page

V torek, 3. 10. 2023, smo se učenci in učiteljica izbirnega predmeta Vzgoja za medije odpravili na obisk regionalnega RTV centra v Mariboru.

Tam nas je sprejel legendarni Robert Zajšek, ki nas je popeljal skozi prostore Radia Maribor, nam razložil in pokazal, kako nastaja radijski program v živo ter pojasnil, koliko ljudi stoji za vsemi gumbi in aparaturami na drugi strani radijskega sprejemnika.

Nato nas je na edinem mednarodnem radiu v Sloveniji pozdravila Darja Potočan in nam pojasnila, kako delujejo zadeve v treh jezikih vsak dan, čeprav je na tem radiju več kot 80% programa glasbe in zelo malo govornih vsebin, so pa le te skrbno izbrane, strokovne, preverjene in kvalitetne. Preizkusili smo tudi snemalnico in se dogovorili za obisk ekipe oddaje Back to School.

Polni vtisov smo odšli še v spodnji dve nadstropji, kjer domuje televizijski del, tam nas je pričakal izkušeni in priznani Matej Korošec. Ogledali smo si režijo, studio, spoznali veliko ljudi, ki sedi za vsemi ekrani in, spet, veliko gumbi… Ogledali smo si še kje jih napudrajo in sfrizirajo ter kako se zmontira prispevek za informativno oddajo.

Zelo smo hvaležni in veseli, da smo imeli priložnost pokukati v zakulisje radija in televizije ter tako v praksi uresničiti določene cilje iz učnega načrta, predvsem kako se oblikujejo novice, kako izgleda delo novinarjev in ostalih zaposlenih v medijih ter kako postati aktivni državljani v današnji družbi, da razvijamo komunikacijske veščine, sposobnost izražanja mnenja in razpravljanja ter sposobnost sprejemanja različnih mnenj.

Upamo, da bomo še kdaj imeli priložnost sodelovati z njimi.

 

Galerija …

Dostopnost