146 učencev iz 15 šol Podravja se je v sredo, 13. 12. 2017, pomerilo v Spuhlji pri Ptuju na področnem prvenstvu v šahu za posameznike. Naši učenci so spet krojili sam vrh in se domov vrnili z lepim številom medalj.

Med najmlajšimi učenkami do 9 let sta prvošolki Ana Marija Krajnc in Brina Šalabalija osvojili 2. in 3. mesto.

Matija Šalabalija je v kategoriji fantje do 9 let, kjer je tekmovalo 23 učencev, v 9 kolih zmagal 8 partij, kar je bilo na koncu dovolj za odlično 2. mesto.

Kot ponavadi smo bili najuspešnejši v kategoriji učencev in učenk do 12 let, kjer imamo dva regijska prvaka. Vanessa Tič je z vsemi osvojenimi točkami (zmagala je vseh 7 partij) suvereno osvojila 1. mesto in se uvrstila na državno tekmovanje. Alina Tomažič je končala na 5. mestu.

Med fanti, kjer je bila konkurenca največja, saj je tekmovalo kar 61 učencev, smo na koncu med najboljšimi osmimi imeli kar šest predstavnikov.  Matija Čelig je z 8 točkami iz 9 partij osvojil 1. mesto, David Ahec 3. mesto, Jaka Kop 4. mesto in Matjaž Pinter 6. mesto. Matija in David sta se neposredno uvrstila na državno tekmovanje, tudi Jaka pa ima priložnost, da kot četrtouvrščeni dobi povabilo za sodelovanje na državnem tekmovanju.

Tudi pri najstarejših fantih smo bili uspešni, saj je Jaša Šalabalija med 32 šahisti osvojil 6. mesto.

Medalje je osvojilo najboljših šest tekmovalcev v posamezni kategoriji. Skupaj smo domov odnesli 10 odličij. Glede na to, da je druga najuspešnejša šola osvojila 5 medalj smo spet dokazali, da z nami ni šale.

Končni vrstni red in rezultati

Dostopnost