Slika:Polje pomembno.svg

Spoštovani starši,

Šole smo s strani Ministrstva za izobraževanje v petek prejele okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje. Po devetih tednih naj bi, predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020, šola ponovno odprla svoja vrata. Najprej za učence 1., 2. in 3 razreda, teden kasneje (25. 5. 2020) pa še za učence 9. razreda ter učence 4. – 8. razreda z učnimi težavami, ki bodo obiskovali dopolnilni pouk in učno pomoč.

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano izjavo staršev (tukaj) pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav. Otroci jo ob prihodu v šolo prinesejo s seboj.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke (tukaj) v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije ali izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole vas naprošamo, da natančno preberete priložene dokumente in v spletnem obrazcu ustrezno izpolnite sledeče (prijavo v oddelek jutranjega varstva, podaljšanega bivanja, prijavo na zajtrk in/ali kosilo, prihod/prevoz v šolo) (tukaj).

Natančen potek sprejema in dela otrok v šoli vam bomo, glede na zbrane prijave, posredovali po e-pošti v petek, 15. 5. 2020, objavili pa jih bomo tudi na šolski spletni strani.

Zavedamo se, da je kljub otrokovi želji po srečanju s sošolci in učitelji ponovni prihod v šolo stresen in negotov. Skupaj bomo poskrbeli, da se bodo otroci v šoli počutili varne. Pri upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pa se zanašamo tudi na pomoč vas, staršev, ki ste se že izkazali kot naši uspešni podporniki. Naj tako ostane tudi naprej.

Lepo pozdravljeni,

Kolektiv šole

 

Dostopnost