Dan 4 …

4. dan smo po telovadbi odšli nabirati velikoooo korakov. Imeli smo pohod do Strunjana, bilo je prečudovito. Na poti do tja smo se ustavili na solinah, kjer smo izvedeli, kako še danes po tradicionalni metodi pridobivamo sol. Pohod je vključeval kar nekaj točk s prelepim razgledom čez zaliv vse tja do Italije in Alp. Popoldne pa smo imeli enkratno priložnost pripravljati školjke in jih tudi pojesti. Prav tako smo se še učili o algah in imeli tekmovanje v postavljanju stolpičev iz kamenja. 
Zvečer…pa je bilo sila zabavno, imeli smo disco! 💃
Sedaj pa nam preostane še en dopoldan, ko se bomo učili o trajnostnem turizmu in potem odšli z vlakom domov. Ugotovili smo, da so šole v naravi zakon.
Se vidimo doma!
Dan smo začeli imenitno, saj je danes prav poseben dan, Patrik ima rojstni dan! Kljub malo krajši noči smo Patriku za dobro jutro zapeli pred uradno budnico, čeravno so nekateri želeli polnočnico … Po urniku je bila danes na vrsti orientacija v okolici doma. Sicer nam vreme čudovito služi, le da nas je danes skoraj odpihnilo a nismo se dali. Našli smo vse točke, reševali zagonetke in uporabljali kompas, še azimut znamo izmeriti. Nato smo še mikroskopirali, popoldne spoznali nordijsko hojo in življenje ob jezerih v Fiesi. Za konec smo se pomerili v kvizu in v športnih igrah, predvsem v košarki. Navezali smo tudi nove stike s šolo, ki je tukaj z nami. Uživamo na polno in veselimo se jutrišnjega dne.
Naš drugi dan smo pričeli z jutranjo telovadbo v prelepi okolici ob obali. Nato smo po zajtrku odšli v Piran, kjer smo spoznali veliko novega o samem mestu. Naučili smo se tudi, da so školjke včasih polži in da je naslov filma Poletje v školjki narobe poimenovan! Popoldne smo se učili o živalcah ob obali, ribolovu ter za konec lovili ribe na kopnem. 🙂 Pred nami je še zabavni večer s tombolo, igro štrbunk in turnirjem v namiznem tenisu. Zagotovo bomo danes zelo dobro spali. 
Naš prvi dan naravoslovne šole v naravi smo preživeli na vlaku in v naravi. Takoj po prihodu smo napolnili trebuščke in odšli spoznavat sredozemske rastline in rastje, nato pa smo se športno udejstvovali-streljali z lokom in igrali košarko ter namizni tenis. Pred nami je še večerni pohod z lučkami do Pirana in nazaj. Po relativno dolgem in malo tudi napornem dnevu upamo, da bomo dobro tudi spali.
Pozdravček iz vetrovno sončne Fiese!
Dostopnost