Projekt »Srčna pisma za male borce« izvaja Društvo Viljem Julijan ob svetovnem dnevu redkih bolezni (29. februar), v sodelovanju z vrtci in šolami po Sloveniji, ki odprejo svoja srca in skupaj spoznavajo redke bolezni ter razvijajo sočutje do otrok in družin z redkimi boleznimi. Namen projekta je  širjenje osveščenosti o redkih boleznih in podpora malim bolnikom.

Letos smo se projektu pridružili tudi otroci in vzgojitelja (Darija Ovčar in Dejan Kalan) iz skupine Žogice. Spoznavali smo redke bolezni ter otroke, ki so zboleli. Mali borci in njihove zgodbe  so se močno dotaknili naših src. Zanje smo izdelali srčna pisma –  sporočila podpore, solidarnosti, sočutja in ljubezni ter srčne zapestnice. Vse skupaj smo razstavili v garderobi našega vrtca ter tako pokazali, da nam je mar, da smo sočutni in obenem k sočutju želeli spodbuditi tudi druge.

Pisma smo že odposlali na sedež Društva Viljem Julijan, kjer jih bodo posredovali družinam otrok z redkimi boleznimi. Upamo, da bodo malim borcem ter njihovim staršem polepšala težke trenutke življenja.

vzgojiteljica Darija Ovčar

Dostopnost