Otroški zbor OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec se je 27. maja 2023 udeležil Regijskega tekmovanja otroških in mladinskih zborov, ki ga je organizirala Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Gornja Radgona.
Zborovodkinja Mateja Kuharič je za nastop izbrala pesmi, s katerimi so se predstavili že na območni reviji: ljudsko Doli v kraju v priredbi Tomaža Habeta, otroško izštevanko Enci benci Andreja Makorja in pesem Kam kak sonce, ki jo je mlad skladatelj Tilen Slakan napisal po naročilu šole. Za tekmovanje so dodali še skladbo Katje Gruber Domišljija.

Na tekmovanju je nastopilo dvanajstih otroških in pet mladinskih zborov. Tri članska komisija v sestavi Tadeje Vulc, Janje Dragan Gombač in Matjaža Vehovca je našemu zboru dodelila zlato priznanje, zborovodkinja je prejela posebno priznanje za najboljšo sestavo sporeda za otroške zbore, Tilen Slakan je prejel posebno priznanje za kakovostno noviteto Kam kaka sonce, pianistka Neja Skrbiš, ki je spremljala zbor in tudi otroški zbor OŠ Toneta Čufarja Maribor, pa je prejela posebno priznanje za najboljšega korepetitorja tekmovanja.

Dogodka so se otroci zelo veselili, zato jim je dodeljeno priznanje dalo potrditev za vložen trud. Bila je zanimiva izkušnja, morda ji v prihodnje dodamo še kakšno podobno.

(MK)

Dostopnost