Noč, polna razkritih skrivnosti

V petek, 6. maja, se je v šoli zbrala skupinica pridnih bralcev, učencev od 6. do 9. razreda na tradicionalni Bralni noči. Tokrat sva mentorici branja Špela Leskovar in Nina Miklavc učencem pripravili povsem drugačen dogodek, kot so ga bili vajeni iz prejšnjih let. Priredili sva jim namreč »Mystery Night«, Noč skrivnosti.

Izvedli smo tri dejavnosti.

Pri prvi, lovu na knjigo, so se razdelili v tri skupine in pred vhodom v šolsko knjižnico prebrali takole navodilo:

SVARILO

Vsi so si upali, nato pa sledili namigom, reševali zastavljene uganke, na koncu pa vse skupine našle knjigo. Zmagala je skupina sedmošolcev, tesno so jim sledili učenci 6. in 8./9. razreda. Zanimivo je bilo opazovati, kako so različne skupine otrok pokazale različna močna in šibka področja.

Zmagovalci so prejeli tudi nagrado.

Pri drugi dejavnosti so učenci postali vidci in v igri Mysterium ter z naslednjimi navodili razkrivali, kdo je umoril gospodarja stare hiše.

SKRIVNOST HIŠE OB ČEŠNJAH

Zadnja dejavnost je vse učence povezala v vaško skupnost ob igri volkodlak za eno noč. Učenci so pokazali neverjetno zmožnost improvizacije – prepričljivo so se prelevili v različne vaščane, volkodlaki pa brez zadržkov lagali, kako zgledni vaščani so, samo da so odnesli celo kožo.

Igro smo morali ponoviti. Dvakrat.

Nočne skrivnosti smo tako uspešno razkrili, brez dvoma bomo dogodek še kdaj ponovili.

Galerija …

 

Dostopnost